Question # 1 Why did the Quaid-e-Azam have to take long tours during early days of Independence?

Answer: During the early days of independence, Pakistan was facing numerous problem’s people were dishearted. So Quaid-e-Azam took tour to whole country to raise their spirit. Which helped to encourage them to do hard work.

Question # 2 Why did the Quaid-e-Azam want the oneness of the whole nation?

Answer: Quaid-e-Azam put stress many time on oneness and unity of nation. He thought that struggle for separate homeland is based on the pivot Muslim unity and oneness.

Question # 3 Are we working according to the expectation of the Great Leader?

Answer: No we are not working according to the expectation of our Quaid. We have forgotten Quaid’s motto due to which our whole nation facing crisis. To re track our country on the track of progress. We need to follow his advises.

Question # 4 What is the result of neglecting the advice of the Quaid?

Answer: Our whole nation has neglecting the Quaid’s advise, due to which Pakistan is facing many challenges. We don’t have unity of nation any more to retrack our country on tract of progress the need to follow his advises.

Question # 5 How much confidence did Quaid-e-Azam have in his nation?

Answer: Quaid-e-Azam was very confident about his nation. He used to word starling material for his nation. He said, his nation could face every situation with bravity and could defect them.

Question # 6 What was the Quaid’s concept of our Nation?

Answer: He had very nice concept about his nation. He used to word starling material for his nation. He said that or nation is different from Hindus in art, literature, nomenclature and proportion, worshiping.

Question # 7 What was the ideology of Pakistan in view of Quaid-e-Azam ?

Answer: in Quaid view, the ideology of Pakistan was based on the fundamental principle that the Muslims are an independent nation. Any attempt to get them merge their national and political identity will be strongly resisted.

Question # 8 What can be the possible solution to our present problems?

Answer: Today Pakistan is facing many these issue if we follow Quaid-e-Azam motto / advice. “Faith, Unity and Discipline” we should work hard and should prove ourself good citizens.

Question # 9 How can we become a strong nation?

Answer: We can become a strong nation if we follow the advice of Quaid which he gave to youth “It is now upto you to work, work, work and we are bound to succeed”. We should work hard and should prove ourself good nation.