9th Class English Notes (Federal Board) Unit # 1 The Savior of Mankind

Question #1: Where is Makkah situated?

Answer: Makkah is situated about 50 miles from the Red Sea.

Question #2: What type of competition was held at Ukaz?

Answer: A fair held for poetical competition at Ukaz, every years.

Question # 3: What type of land Arabia is?

Answer: Arabia is a land of unparalleled Charm and beauty, with its trackless deserts of sand dunes in the dazzling rays of a tropical Sun. Its starry sky has excited the imagination of poets and travels. Arabia is beautiful land, which is full of charm with desert sand of dunes and tropical Sun. It excite the imagination of Poets.

Question # 4: What was the mission of the Holy Prophet Muhammad (PBUH)?

Answer: Holy Prophet Muhammad (PBUH) mission was to destroy the series of superstition, ignorance, and disbelief, set up a noble conception of life and land mankind to the light of faith and heaven.

Question # 5: Why did the pagan Arabs send a delegation to the Holy Prophet (PBUH) uncle?

Answer: The pagan Arabs sent a delegation to Holy Prophet (PBUH) uncle. They threat him to ask his nephew that either he had to restrain the Holy Prophet (PBUH) for preaching or be ready to face their enimity.

Question # 6: Why was the Holy Quran sent in Arabic?

Answer: Allah sent the Holy Quran in Arabic because the Arabic language was easy and Arabs possessed very good memory. Allah saved it in Arabic due to their good memory.

Question # 7: For which ability were the Arabs famous?

Answer: Arabs possessed very good memory. They were very fluent in their language. It was due to their memory and fluency, Allah sent and saved the Holy Quran in Arabic.

Question # 8: What was the condition of mankind before the Holy Prophet (PBUH)?

Answer: The condition of mankind before the Holy Prophet (PBUH) was very bad. The Civilization which took four thousand years grow started crumbling.

Question # 9: Why did the Holy Prophet (PBUH) stay in the cave of Hira?

Answer: The Holy Prophet (PBUH) stayed in the cave of Hira in remembrance of Almighty Allah. He spent most of his time in solitude and mediation.

Question # 10: What was the first revelation? 

Answer: Read in the name of the lord who created; Created man from a clot, (of congealed blood): Read and thy Lord is most beautiful, who taught (the use of ) the pend, taught man that which he knew.

Question # 11: Why did the pagan Arabs threaten the Holy Prophet’s (PBUH) uncle?

Answer: The pagan Arabs did threaten Holy Prophet (PBUH) uncle. They told him to restrain the Holy Prophet (PBUH) from preaching of Allah’s message or face their enimity.

Question # 12: What did Hazrat Ayesha (R.A) say about the life of the Holy Prophet (PBUH)?

Answer: Hazrat Ayesha (R.A) said about the life of Holy Prophet (PBUH) that his morals and character are an embodiment of the Holy Quran.

Word Sentences
Century Hazrat Muhammad (PBUH) came in this world in 5th century.
Conquest Hazrat Ali (R.A) did conquest the Khyber
Influential Hazrat Muhammad (PBUH) personality was very influential
Determination  We should from determiniation to get success
Delegation Arabs pagens sent a delegation to Abu Talib
Quietly Ali completed his home work quietly
Urge Ali tried to urge his father for permission
Ignorance Government should finish ignorance from tribal areas.

About The Author